Promo foto
Prvi spot grupe GRAS je vani

Zadnjih par tjedana grupa GRAS (Gane RImatore & Sova Animal) intenzivno radi na novim pjesmama, ali i na spotovima. Svako toliko na društvenim mrežama izleti neki lagani teaser tek toliko da narajca one najzagriženije ljubitelje riječkog rap zvuka koji je skoro pa sam samcat ostao u Gradu koji teče da pluta bespućima riječkog izraubanog betona u jeku novijih, modernijih i pomodnijih izričaja (uz dužno poštovanje, naravno). GRAS-ovci ovog puta idu jako sa 90's beatovima, ali svježim temama i stilovima koji će sigurno zaintrigirati i one najzahtjevnije ekstreme hip-hop kulture, kao i one koji sa "pričanjem preko matrice" nisu skroz "na ti".

 

Ovaj riječki rap dvojac iz istog kvarta Campetto, eto tako, u 2024. godini izbacuje svoj prvi zajednički službeni spot i planiraju materijal sa više pjesama iako surađuju skoro 20 godina i imaju hrpu zajedničkih pjesama, a da ne spominjemo i nastupe. Mislim ono, bilo im je i vrijeme...

 

Prvi njihov službeni spot je vani, i to za pjesmu "Tuđi gras" koja slikovito opisuje borbu za opstanak kulture kao takve i nasušnu potrebu neiščežnjavanja iste unatoč realnoj i neizbježnoj evoluciji u svijetu glazbe, ali i inom. Video se može pogledati na XIV Muzik YouTube kanalu ili direktno na LINK, a isto tako se može skinuti i pjesma u mp3 formatu (320kbps). Naravno, stvar se može pronaći i na svim relevantnim digitalnim platformama.


Beat za pjesmu odradio je Sova Animal dok je miks i master djelo Producer Vibesa iz Pule, a video je snimao i montirao Gane RImatore pod aliasom tr1na3ska (ex NocturnoPro) uz asistenciju Viktora Mihića iz XIV-a na kameri, a koji je svoj obol dao i glumom u samom spotu.

GRAS - Tuđi gras.00_02_28_12.Still002
GRAS - Tuđi gras.00_01_26_05.Still004
GRAS - Tuđi gras.00_00_22_09.Still006