294460135_710775926655891_7875687621794913698_n
Gostovanje na tribute albumu "Made in Rijeka" grupe Maderfa'n'kerz u spomen na MC Buffala


O legendarnom raperu MC Buffalu (RIP) stvarno više ne treba trošiti riječi jer bi svatko tko smatra da zna nešto o hrvatskom rapu trebao znati za riječkog MC-ja koji je udario temelje ovog hip-hop elementa ne samo u Hrvatskoj, nego i u bivšoj državi.


Ono što treba naglasiti je to da mu je ove, 2022. godine, deseta obljetnica otkako je napustio ovaj tužni svijet i, vjerujemo, otišao na neko bolje mjesto gdje u miru igra njemu omiljeni šah i baca najbolje freestyleove kako je to samo on znao.


Isto tako, ove godine se navršava 30 godina od albuma "Made in Rijeka" grupe Maderfa'n'kerz & MC Buffala koji je grupa odlučila na 30. obljetnicu presvirati i usput ugostiti neke od rap izvođača za koje su pretpostavili da bi se dobro uklopili u ovu priču, nastavno na anegdote sa Buffyjem.


Za pjesmu "Alkohol", od strane Maderfa'n'kerza na čelu sa bassistom Robertom Jovanovićem, inicijalnim pokretačem ovog projekta, pozvane su na lom mikrofona riječke old school glavurde, i to redom Sova Animal, Denno Carvaglio te Gane RImatore. Snimanje je odrađeno u G.I.S. studiju na Kastvu, a mali teaser kako to zvuči možete provjeriti u videima ispod teksta.


Nećemo otkrivati tko će sve još gostovati na ovom albumu, ali možemo reći da će materijal biti bomba i da definitivno očekujete velike stvari krajem godine. Ili kako glasi stara kineska rap fejzbuk uzrečica: niste svjesni što Vas čeka!