2.1
Tiny desk: nastup sa Jeru the Damaja u Rijeci


Legendarni raper iz Brooklyna, Jeru the Damaja, nastupio je u Rijeci u sklopu svoje tiny desk turneje po Hrvatskoj (nakon Osijeka, Vukovara i Zagreba, a prije Zadra) zajedno sa zagrebačkim DJ-em i hip-hop aktivistom Phat Philliejem. Tijekom dva sata nastupa napravili su odličan show koji je nakratko bio presječen nastupom perspektivnog zagrebačkog MC-ja BARS-a koji je izveo pjesmu/himnu koja nosi cijeli projekt, a ista se i dijelila na USB-ima svim uzvanicima ove rap fešte. 

Nakon njega je kao rap predstavnik grada (i u prethodnim gradovima se događalo slično) nastupio i Gane RImatore (a.k.a. ja) kratkim mashupom versova pjesama "Rap United" kao boom bap jumpalice te "Trst je naš" kao široj publici ipak bližu pjesmicu...

Sve u svemu, odlično raspoloženje objedinilo je proslavu 50 godina hip-hopa, a istovremeno i 30 godina Blackouta. Naravno, već ste čitali i o 20 godina GR rapa.

Možda se očekivalo ne nužno više ljudi koliko više starije riječke hip-hop populacije koja je svojevremeno pohodila ovakve i slične evente, barem kao homage onim vremenima kada se Rijeka mogla pohvaliti da ima scenu u pravom smislu te riječi. Ipak, lijepo je bilo sresti neke starije face nakon dugog vremena, ali i pozdraviti mlađu ekipu koja još uvijek sluša i poštuje good old rap prkoseći novokomponovanim uspješnicama diljem jubitoa i radijskih etera.